Услуги Денис Паркет
Можем да създадем за вас Вашия перфектен под

Денис Паркет

Ние предлагаме монтаж на ламиниран паркет,циклене,фигурина и лакиране на паркет,както и изработка на дъбови первази.

Монтаж на ламиниран паркет

Ламинираният паркет е красив, практичен и лесен за поддържане. Ние можем да предложим подходящи решения според вкуса и възможностите на всеки. Ламинираният паркет придава уютен облик на Вашия дом или свежа лекота на Вашия офис. Ламинираният паркет е устойчив на влага, изгаряния и лесно може да се поддържа чист и дезинфекциран.Това е едно практично и добре изглеждащо решение.След монтажа е необходимо да се вземат нужните мерки за предпазване на подовата настилка от външни влияния. За да се предотврати надраскване препоръчваме използването на предпазни подложки или предпазни филцове за омекотяване на краката на мебелите. Ако имате столове с пластмасови колела те трябва да се сменят със силиконови или да се използва специална подложка под стола. Използвайте изтривалки от двете страни на вратите срещу навлизане на мръсотия.

Циклене на паркет

Цикленето на паркет е технологичен процес, при който се отнемат неравностите по паркета и се премахват захабения лак, боя или друго покритие до осигуряване на напълно гладка повърхност. Между поставянето и цикленето трябва да са минали поне 24 часа, времето за изсъхване на лепилото също трябва да се вземе под внимание.Броят на повторенията при циклене зависи от големината и броя на местата с останало излишно лепило. Според това се определя и абразивността на използваната шкурка.При стари паркетни настилки броя на етапите на циклене зависи от степента на замърсяване и евентуални неравности.Самото циклене на паркет може да бъде направено чрез различни видове машини за шлифоване, чрез които може да бъде постигнат различен ефект: от цялостно почистване на междупаркетното пространство до повърхностно, частично почистване.Независимо дали вашият под „страда” от мръсотия, захабен материал, неравности, или драскотини, най-ефикасното решение е циклене на паркет. Това е добър начин за обновяване на паркетната повърхност, за по- хигиенично и по-естетично помещение.

Фугиране на паркет

Фугирането е една операция, която изисква много търпение и взискателност. Мнозина от вас мислят , че фугирането е лесно,но не е така.То е най- бавното и трудно изпълнение ,което се извършва върху паркета.При фугирането се запълват разстоянията между паркетините със смола за фугиране примесена с финни стъргутини (трици) от паркета. Също така подовата настилка може да бъде фугирана с акрилен силикон за фугиране на паркет. Фугирането на паркет се извършва след цикленето с груба шкурка и преди циклене и шлайфане с финна. Целта на тази процедура е паркетът или дюшемето да придобият по-добра визия и да не се събира мръсотия и прах във фугите.

Лакиране на паркет

Лакирането на паркета или важната фаза при паркета. Всичко зависи как е нанесен,как изглежда пода,какъв материал има на вашия паркет.Паркетът се лакира с цел запазване на дървото, подчертаване на неговата шарка и придобиването на блясък, сатен или мат.Лакът служи единствено да предпазва дървото от замърсяване и по-лесната му поддръжка,не запълва фуги ,не спира скърцането,не може да предпазва от влага и влажна среда.Преди лакиране паркетът може да се оцвети според желанието на клиента.Между полагането на ръцете лак понякога се налага прешлайфане.След полагането на последната ръка лак е хубаво помещението да остане затворено 24 часа, а превеждането в експлоатация да става след 48 часа..

Copyright ©2020